Forterra CL Forterra HSX Forterra HD

Forterra

MOTOR

Magas teljesítmény, alacsony fogyasztással

A 16 szelepes hengerfejjel felszerelt gazdaságos ZETOR motorok saját fejlesztésű és gyártmányú motorok. A motor szerkezete egy adott modell követelményeihez igazodik, ami garantálja a hosszú élettartamot, az optimális működést és az alacsony üzemanyag-fogyasztást.

Teljesítmény
96-147 lóerős

Az optimális égésű motor alacsonyabb hőterhelést, kisebb fogyasztást és nagyobb húzóerőt eredményez.

 • A forgatónyomaték kiváló növelése csökkenti a sebesség váltásának gyakoriságát.
 • A magas minőségű motor hosszú élettartamot garantál
 • Az elektronikus vezérlésű mechanikus befecskendező szivattyú alacsony fogyasztást jelent
 • Nagyon jó gyorsulás és a motor egyszerű indítása alacsony hőmérsékleteken is
 • A Zetor motorok teljesítményüket teljes mértékben kihasználják – nincs mesterséges teljesítménynövelés ún. PowerBoost – tehát csak bizonyos feltételek mellett rendelkezésre álló teljesítmény

Piacelső az alacsony fogyasztás területén

A Forterra sorba tartozó traktorokat, amelyek a Stage IV. szabványnak megfelelő motorokkal vannak felszerelve, a Mendel egyetem tudósai tesztelték. A tanulmány eredményei azt mutatták ki, hogy az új motoroknak az előző generáció motorjaival összehasonlítva átlagosan 19%-kal alacsonyabb az üzemanyag fogyasztásuk. A nagyobb tartállyal együtt így egy tankolásra 40%-kal hosszabb ideig képesek működni. Az új, Eco 40 sebességváltó alkalmazásával az üzemanyagfogyasztás további csökkenését érték el.

-19 %

Az új Eco 40 sebességváltó használatával csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás is.

ECO 40 sebességváltó

Az erő és a pontosság összehangolása

A Forterra sorhoz a ZETOR a sebességváltókat maga fejleszti és gyártja.

A nagyobb számú sebességfokozat a motort munkavégzés és szállítás során is optimális fordulatszámon tartja. Ezzel alacsony értékeken tartja az üzemanyag-fogyasztást. A leggyakrabban használt munkasebességben, 4–12 km/ó akár 13 sebességfokozattal is számolhatnak. A kényelmesebb sebességváltáshoz és a Forterra traktorok könnyebb kezeléséhez az automatikus nyomatéksokszorozó is hozzájárul, amely a sokszorozó fokozatainak automatikus váltását biztosítja a motor fordulatszámától függően.

A Forterra HSX és a Forterra HD 2018-tól a korszerűsített ECO40 sebességváltóval van felszerelve. Az új sebességváltó lehetővé teszi a maximális sebesség (40 km/ó) elérését alacsonyabb fordulatszámon (1800 ford./perc). Ez az optimalizáció az üzemanyag fogyasztás akár 18%-kal való csökkenéséhez vezet, csökkenti a zajszintet és a motor elhasználódását.

Forterra CL

Négyfokozatú sebességváltó háromfokozatú nyomatéksokszorozóval

24 sebesség előre, 18 sebesség hátra

9 sebességfokozat a 4–12 km/ó munkasebességhez

Forterra HSX és HD

Az öt sebességfokozatú sebességváltó háromfokozatú szorzóval (PowerShift) és hidraulikus irányváltóval (PowerShuttle)

Új ECO40 sebességváltó takarékos üzemeltetéssel 30 sebességi fokozat előre és 30 sebességi fokozat hátra

13 sebességfokozat a 4–12 km/ó munkasebességhez

ECO 40 – lásd a szórólapot

A traktor könnyebben kezelhető

PowerClutch

Tengelykapcsoló gomb a váltókaron

PowerClutch

PowerShift

Háromfokozatú nyomatékszorzó

PowerShift

PowerShuttle

Hidraulikus visszaforgató berendezés

PowerShuttle
HIDRAULIKA

Erős és hatékony

A ZETOR FORTERRA traktorok alapban fel vannak szerelve hárompontos függesztés elektrohidraulikus szabályozásával, amely a kapcsolt berendezésekkel végzett munka esetében magas hatékonyságot biztosít. A mezőgazdasági munkák egyszerűsítése és minőségének javítása érdekében a Forterra HD gép automata fordulókezelővel van felszerelve.

Maximális emelőerő
Forterra CL 77 kN
Forterra HSX & Forterra HD 85 kN

A Forterra HD elektronikus vezérlésű 4 szekciós hidraulikus elosztóval rendelkezik.

HitchTronic

A HitchTronic egyedülálló rendszer bevezetése óta egész sor szakmai elismerést kapott. A hátsó hárompontos függesztés automatikus szabályozásának egyedülálló rendszeréről van szó. A rendszer alkalmazása esetében nem szükséges a szabályozás típusának és érzékenységének beállítása. A szabályozó rendszer ugyanis maga méri a talaj ellenállását és az aktuális értékek szerint módosítja a hárompontos függesztés beállítását. A rendszer ugyanis önállóan méri a talaj ellenállását, és az aktuális értékeknek megfelelően szabályozza a hárompontos függesztés beállítását.

5-7 %

A HitchTronic rendszer így növeli munkája termelékenységét, ugyanakkor 5–7%-kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

VEZETŐFÜLKE

Vezetői kényelem

A Forterra traktor utastere bármilyen terepen kényelmet nyújt. Munkavégzéskor bizonyára értékelni fogja a kiváló ergonomikus kialakítást. A Zetor traktorok utasterei tágasak, a vezetési kényelmet pedig a fülke rugózása is növeli.

A Forterra HD emellett egy multifunkcionális panellel van felszerelve, amelyen az összes fontos vezérlő megtalálható. A vezetőnek minden kézközelben van – a hidraulika vezérlésétől az automatikus fordulókezelő rendszer aktiválásáig.

 • További újítások közé tartozik egy teljesen új légkondicionáló rendszer, amely jelentősen javítja a teljesítményt, és így egész napos kényelmet biztosít a traktorhasználóknak a forró párás napokon is.
 • Az új, kivágott tetőformával együtt jobb rálátást biztosít a rakodóra, és emellett már eleve megfelel a FOPS biztonsági szabványnak.
 • Rugós utastér minden modellnél
 • A járművezető rugózott ergonómiai ülése
 • A fülkéből ideális kilátás minden irányba
 • Nyitható tetőablak, a homlokrakodóval végzendő munka közben jobb kilátást biztosít
 • Az ergonomikus multifunkciós panel kényelmes és intuitív vezérlést biztosít (Forterra HD)
 • Légkondicionáló a kívánt hőmérséklet beállításához bármilyen szezonban
 • Állítható magasságú és tengelyű kormánykerék.
TENGELY

Kényelmes vezetés

A Forterra HD modellnél (alapesetben) és a Forterra HSX (kérésre) függetlenül rugózó első tengellyel van felszerelve, amely szerkezetileg két önálló és függetlenül rugózó féltengelyből tevődik össze. A kisebb rugótömegnek köszönhetően a tengely nagyobb abszorpcióval és csillapítási képességgel rendelkezik, így alacsonyabb rezgésszint érhető el.

A kerekek független felfüggesztése műszakilag nagyon hasonlít az autók kerekeinek felfüggesztésére, s ezért a Forterra HD és a Forterra HSX traktorok vezetése ugyan olyan kényelmes, mint a személygépkocsiban.

A legmagasabb Forterra HD modell 100%-os differenciálzárral és automatikus irányváltóval készült. Az automatikus irányváltó minden fordulásnál csökkenti a műveletek számát, megkönnyítve ezzel a gép vezérlését és jobb manőverezhetőséget biztosítva. A rendszer az első tengely 4WD automatikus vezérlésének, a differenciálzárak és a hátsó tengely automatikus vezérlésének kombinációján alapul.

 • Rugós utastér minden modellnél
 • Spring-suspended front driven axle (Forterra HSX a Forterra HD)

Elnyerte a tetszését ez a traktor?
Vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi értékesítőjével

Jelentkezés tesztvezetésre

Ismerje meg a Zetor traktorok minőségét tesztvezetéssel! Azt a legközelebbi forgalmazónál biztosítjuk Önnek.